Σε ποιους απευθύνεται ο Life Planner;

Ο Life Planner απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν κάποιον να τους κρατάει το χέρι ενώ διεκπεραιώνουν διαδικασίες που μέχρι τότε απέφευγαν. Τις απέφευγαν είτε από αναβλητικότητα, είτε από φόβο, είτε από άγχος, είτε γιατί πολύ απλά δεν ήξεραν από που ν’ αρχίσουν. Απευθύνεται σε όσους δεν ξέρουν πώς να σχεδιάσουν το μέλλον τους ή ακόμα και σε αυτούς που το έχουν σχεδιάσει, αλλά δεν μπορούν να κάνουν το πρώτο βήμα. Σε όσους είναι καλοί στον σχεδιασμό, αλλά υστερούν στην πράξη.

 

Είναι ψυχολόγος ή Life Coach;

Παρόλο που προσωπικά είμαι ψυχολόγος και life coach, η ουσιαστική δουλειά που θα κάνουμε δεν είναι ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική ή μια συνεδρία coaching. Στις συναντήσεις μου με πελάτες, όμως, χρησιμοποιώ τεχνικές ενδυνάμωσης και χαλάρωσης από τα δύο αυτά πεδία. Ο χαρακτήρας των συναντήσεων δεν είναι θεραπευτικός, αλλά καθαρά διεκπεραιωτικός. Θα μπορούσαμε ίσως να πούμε ότι είναι η πρακτική, εκτός συνεδρίας, πλευρά του Life Coaching.

 

Σε ποιους τομείς μπορεί να βοηθήσει;

Σε όλους τους τομείς. Από πολύ απλά και καθημερινά πράγματα μέχρι τα πιο σύνθετα. Μπορεί να είναι απλά η ανάγκη για ένα ραντεβού στον οδοντίατρο που το άτομο απέφευγε, αλλά πλέον δεν σηκώνει αναβολή, την οργάνωση και έναρξη μιας διαδικασίας διαζυγίου, μέχρι και την αλλαγή επαγγέλματος ή ακόμα και χώρας.

 

Μα καλά, ο Life Planner είναι ενημερωμένος για όλα αυτά τα θέματα;

Φυσικά και όχι. Δεν υπάρχει κανείς φωτεινός παντογνώστης που να ξέρει τα πάντα για τα πάντα. Γι’ αυτό και δεν αναλαμβάνω να πάρω εγώ αποφάσεις για το οτιδήποτε. Ο ρόλος μου είναι καθαρά πρακτικός και υποστηρικτικός. Είμαι δίπλα στον πελάτη για να προσφέρω οργάνωση, πειθαρχία και τεχνικές αντιμετώπισης κρίσεων.

 

Πώς μπορεί να με βοηθήσει;

Ο τρόπος που θα δουλέψουμε εξαρτάται από το θέμα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Εάν ο στόχος είναι ξεκάθαρος, τότε απλά πρέπει να εντοπίσουμε τα βήματα που πρέπει να κάνει ο πελάτης για να φτάσει στο στόχο. Θα μπει ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα που θα συμβαδίζει με το στόχο. Στην περίπτωση που ο πελάτης έχει μια γενική ιδέα, αλλά όχι ξεκάθαρο στόχο ή σχέδιο δράσης, θα το σχεδιάσουμε παρέα. Θα βρούμε ξεκάθαρο στόχο ή στόχους, θα τον χωρίσουμε σε στάδια και κάθε στάδιο σε βήματα. Όπως και στην άλλη περίπτωση, θα βρούμε πιθανές εναλλακτικές διαδρομές μέχρι το στόχο και θα οριστεί χρονοδιάγραμμα. Το επόμενο βήμα και στις δύο πιθανότητες είναι φροντίσω προσωπικά με υπενθυμίσεις, μηνύματα ή και φυσική παρουσία, αν ολοκληρωθούν τα βήματα και ο πελάτης να φτάσει επιτυχώς το στόχο του. Λέγοντας φυσική παρουσία, εννοώ τη συνοδεία του ατόμου σε μέρη που δυσκολεύεται να πάει λόγο άγχους ή φόβου.

 

Θα μου λύσει ο ίδιος το πρόβλημα;

Το πρόβλημα το λύνει ο ίδιος ο πελάτης. Μαζί κάνουμε απλώς τον σχεδιασμό των κινήσεων και είμαι δίπλα του όπου χρειαστεί, χωρίς να εμπλέκομαι σε προσωπικές υποθέσεις ή να παίρνω θέση. Μπορεί να προτείνω να εξερευνήσουμε άλλες πιθανότητες και εναλλακτικές, αλλά η απόφαση δεν είναι δική μου.

 

Πόσες συναντήσεις χρειάζονται;

Αυτό σχετίζεται πάλι με το είδος του αιτήματος, του στόχου και την κάθε περίπτωση χωριστά. Μπορεί να χρειαστούν δύο συναντήσεις, μία για την οργάνωση και μία για την πραγμάτωση του βήματος ή μπορεί να χρειαστούν αρκετές. Αν για παράδειγμα, κάποιος θέλει να οργανώσει την εγγραφή του σε διδακτορικό πρόγραμμα του εξωτερικού και μετά να μετοικίσει σ’ εκείνη τη χώρα, εκεί οι συναντήσεις θα είναι περισσότερες. Η συχνότητα των συναντήσεων επίσης εξαρτάται από τα στάδια και τα βήματα που έχουμε ορίσει, καθώς για να πάμε στο επόμενη βήμα, μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε κάποιο έγγραφό από το δημόσιο, π.χ.

Επικοινωνία

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου μπορείτε να με καλέσετε στα παρακάτω τηλέφωνα:

Σταθερό:+30 2313087725            Κινητό:+30 6947296882