Βιογραφικό Κλέαρχος Σταματουλάκης

Ο Κλέαρχος Κωνσταντίνος Σταματουλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ψυχολογία στο Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield (BSc in Psychology (Hons), The International Faculty of the University of Sheffield- City College), όπου και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (MSc in Counselling Psychology). Πέραν των σπουδών του στην Ψυχολογία είναι κάτοχος Diploma στο Life Coaching από το Athens Academy και απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 2015 παρακολούθησε εκπαιδευτικό σεμινάριο πάνω σε θέματα σεξουαλικότητας και συμβουλευτικής (“Introduction to Psychosexual Therapy”)  στην Ιρλανδία από το ίδρυμα Pink Therapy. Την ίδια χρονιά οργάνωσε και παρακολούθησε στη Θεσσαλονίκη εισαγωγικό σεμινάριο στο Transactional Analysis από εκπαιδευτές του Ιταλικού κέντρου ‘Physis’.

Διάφορες εργασίες του έχουν παρουσιαστεί σε Παγκόσμια Συνέδρια- το 2014 στο  3rd International Conference on Psychology and Sociology στην Σμύρνη παρουσίασε την εργασία “Homosexuality and Priesthood- Conflict and Coping in the life of a Norwegian woman”. Το 2013  στο Conference of the International Association of Psychology of Religion στη Λωζάνη, όπου παρουσίασε την πτυχιακή του εργασία με θέμα “Praying as a coping strategy in University Students”, ενώ το 2012 στο 1st International Conference on Psychology and Sociology στην Αττάλεια παρουσίασε την πρόταση του για τον ερευνητικό διαγωνισμό SURE του Πανεπιστήμιου του Sheffield με θέμα “Religious Priming and Prosociality”. Το 2015 στα πλαίσια της 2ης Ημερίδας του Τομέα Διαιτολογίας & Διατροφής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, με θέμα:  «Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου – Σύγχρονη νόσος του Δυτικού Πολιτισμού», παρουσίασε τις ψυχολογικές προεκτάσεις του συνδρόμου. Την ίδια χρονιά σε συνεργασία με τη Διατροφολόγο Μαρία Αντίνου, οργάνωσε ομιλία με θέμα «Εισαγωγή στο Life Coaching» στο κέντρο Βαβυλωνία. Τέλος, το 2013 ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας του κεφαλαίου «Social Anxiety», του βιβλίου «Social Anxiety: Perceptions, emotional and triggering symptoms and treatment».

Την περίοδο 2014-2016 έκανε την πρακτική του άσκηση στο γραφείο της ψυχοθεραπεύτριας Πηνελόπης Καραουλάνη, στην Γνωστική Αναλυτική προσέγγιση. Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS).

Επικοινωνία

Ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας

Γραφείο: Λεωφόρος Νίκης 1, 54624, Θεσσαλονίκη

Σταθερό:+30 2313087725

Κινητό:+30 6947296882

e-mail: kstamatoulakis@gmail.com

Find me in Facebook

Find Me On Facebook

Αποστολή Μηνύματος