Πως θα με βοηθήσει ο Life Planner;

You are currently viewing Πως θα με βοηθήσει ο Life Planner;
pos tha me voithisei o life planner

Όλοι έχουμε ζήσει καταστάσεις που μας κάνουν να θέλουμε να… κρυφτούμε κάτω από το πάπλωμα και να μην τις αντιμετωπίσουμε ποτέ. Είτε από φόβο, είτε από άγχος. Υπάρχουν φυσικά και οι στιγμές που η αναβλητικότητα και η έλλειψη πειθαρχίας μας κάνουν να μεταθέτουμε συνέχεια τις υποχρεώσεις μας για αργότερα- «ποτέ μην κάνεις σήμερα, αυτό που μπορείς να κάνεις αύριο». Σωστά; Λάθος.

Το πιθανότερο είναι ότι αυτή η αντιμετώπιση θα φέρει περισσότερα προβλήματα. Όσο το αναβάλουμε, τόσο το πρόβλημα γιγαντώνεται. Και μαζί μ’ αυτό και το άγχος μας. Μπαίνουμε έτσι σ’ έναν φαύλο κύκλο, που δεν μας αφήνει να πάμε μπροστά. Αυτό που δεν αντιμετωπίζουμε μπορεί να είναι το οτιδήποτε, από την αναβολή ενός ραντεβού με τον οδοντίατρο, μέχρι μια επίσκεψη στην εφορία ή μια γενικότερη αναδιοργάνωση της ζωής μας.

Η δύσκολη κατάσταση δεν πρόκειται να εξαφανιστεί από μόνη της, αν δεν κάνουμε κάτι εμείς. Οι εκκρεμότητες στην εφορία δεν θα εξαφανιστούν μαγικά και ούτε η ζωή θα βρει από μόνη της έναν νέο δρόμο. Πρέπει να κάνουμε κάτι εμείς γι’ αυτό.

Να οργανωθούμε, να κινητοποιηθούμε, να δράσουμε.

Εύκολο να το λέμε. Εύκολο να μας το λένε και οι ειδικοί. Η επιλογή να το πραγματοποιήσουμε, όμως, είναι στο χέρι μας. Όσο κι αν λέμε, ότι θα το κάνουμε, στο τέλος η συνήθεια, ο φόβος, το άγχος, η χαμηλή αυτοπεποίθηση, η έλλειψη συμπαράστασης μπορεί να μας κρατήσουν πίσω. Να μην κάνουμε τίποτα, όσο κι αν το θέλαμε. Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι κάποιος να μας δώσει μια ώθηση. Να μας κρατήσει το χέρι, να σηκωθούμε από τον καναπέ και να αντιμετωπίσουμε το «τέρας» κατά πρόσωπο.

Αυτό ακριβώς θέλω να σε βοηθήσω να κάνεις. Θα καθίσουμε παρέα και θα βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Τι ακριβώς πρέπει να γίνει, ποιες είναι οι προτεραιότητες, τι στόχους έχεις και τι χρειάζεσαι για να τους κατακτήσεις. Αν και ψυχολόγος, αυτή η υπηρεσία είναι πολύ διαφορετική. Δεν θα ψάξουμε γιατί και πώς. Θα αντιμετωπίσουμε τελείως πρακτικά την πραγματικότητα. Η σχέση μας δεν θα είναι θεραπευτική, ούτε μια καθαρή σχέση coaching, θα έχει όμως στοιχεία από τούς δύο αυτούς κλάδους. Φυσικά και θα σε βοηθήσω εκείνη τη στιγμή με το άγχος και όποιο άλλο δυσφορικό συναίσθημα προκύψει. Θα μάθουμε και καμιά τεχνική να πάρεις στο σπίτι, αλλά μέχρι εκεί.

Θα επικεντρωθούμε στο να τακτοποιήσουμε τις διάφορες εκκρεμότητες που υπάρχουν σε όποιο τομέα κι αν βρίσκονται. Έτσι ο δρόμος θα ανοιχτεί μπροστά σου για να προχωρήσεις με τη ζωή σου και να φτιάξεις τον προσωπικό σου… μύθο – τη ζωή όπως την ονειρεύεσαι.

Όσο μικρά κι αν είναι αυτά που έχεις να αντιμετωπίσεις θα κάνουν τη διαφορά στη ζωή και στη διάθεση σου. Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να πάρεις και πάλι τη ζωή στα χέρια σου και να κάνεις σήμερα, αυτό που πρέπει να γίνει σήμερα.

Εσύ το ονειρεύεσαι.

Μαζί το οργανώνουμε.

Εσύ το πραγματοποιείς.

Κλέαρχος Σταματουλάκης