Αναζητώντας την Εσωτερική Ομορφιά

You are currently viewing Αναζητώντας την Εσωτερική Ομορφιά
anazitontas tin esoteriki omorfia

Μπορούμε να εκτιμήσουμε την ομορφιά γύρω μας, όταν δεν αναγνωρίζουμε την ομορφιά μέσα μας;

Πολλοί παράγοντες μας εμποδίζουν να δούμε το πόσο όμορφοι είμαστε μέσα μας. Για παράδειγμα το άγχος, οι υποχρεώσεις, η θλίψη, όχι μόνο δε μας επιτρέπουν να το δούμε, αλλά πολλές φορές την «καμουφλάρουν» έτσι ώστε ακόμα και αν προσπαθούμε βλέπουμε μόνο σκοτάδι.

Σε αντίθεση με την εξωτερική ομορφιά που είναι πλέον εύκολο να την φροντίσουμε, η ομορφιά της ψυχής είναι μια κάπως πιο δύσκολη υπόθεση. Για την εμφάνιση μας μια βόλτα στα μαγαζιά, στο κομμωτήριο ή μερικές ώρες σ’ ένα σπα μπορούν να έχουν θεαματικά αποτελέσματα. Για αυτήν του εσωτερικού μας κόσμου τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα.

Αρχικά πρέπει να αντιληφθούμε ότι κάτι εμποδίζει την έμφυτη ομορφιά μας να αναδειχτεί. Αρκετός κόσμος δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχουν αυτά τα εμπόδια και ότι η βοήθεια από έναν ψυχολόγο είναι χρήσιμη. Αν ξεπεράσουμε αυτό το στάδιο έχουμε κάνει ήδη ένα πολύ μεγάλο βήμα. Αρκεί, όμως, μια απλή βόλτα σ’ έναν ψυχολόγο; Δυστυχώς, όχι. Πιστέψτε με, κάθε ψυχολόγος θα ήθελε να έχει ένα μαγικό ραβδάκι για να μπορεί να μας κάνει να βελτιωθούμε.

Θέλει αρκετή δουλειά, κυρίως από εμάς. Δεν είναι πάντα εύκολο ή ωραίο. Ανάμεσα στα εμπόδια για τη θέαση της ομορφιάς μας μπορεί να συναντήσουμε εκπλήξεις. Εκεί ο ψυχολόγος θα είναι δίπλα μας, να μας στηρίξει  και να μας βοηθήσει να ξεμπλέξουμε το κουβάρι της ζωής και των εμπειριών μας. Τότε θα έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε το νήμα της ζωής στα χέρια μας και να υφάνουμε τον προσωπικό μας μύθο, αναδεικνύοντας την εσωτερική ομορφιά μας.

Σε αυτό το σημείο η αναζήτηση ανταμείβεται. Μπορούμε να ανασάνουμε και να νιώσουμε την ομορφιά μέσα μας. Έτσι θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε και τα όμορφα που υπάρχουν γύρω μας. Γιατί ναι, το πώς νιώθουμε και το πώς σκεφτόμαστε επηρεάζει το πώς βλέπουμε τον κόσμο. Αναδεικνύοντας την εσωτερική ομορφιά, τα λουλούδια θα μυρίζουν πιο όμορφα και ο ουρανός θα είναι πιο φωτεινός.

Επικοινωνία

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου μπορείτε να με καλέσετε στα παρακάτω τηλέφωνα:

Σταθερό:+30 2313087725            Κινητό:+30 6947296882