Τι είναι το “Ημερολόγιο 2020- Οργάνωσε τη Μέρα σου, Φτιάξε τη Ζωή σου”;

You are currently viewing Τι είναι το “Ημερολόγιο 2020- Οργάνωσε τη Μέρα σου, Φτιάξε τη Ζωή σου”;
ti ine imerologio 2020 organose ti mera sou ftiaxe ti zoi sou

Αγόρασες, λοιπόν, αυτό το ημερολόγιο για να οργανώσεις την χρονιά που έρχεται, να βάλεις κάτω κάποια πράγματα και να έχεις σε τάξη τις μέρες σου. Έκανες πάρα πολύ καλά! Αλλά στις επόμενες σελίδες θα βρεις και πολλά έξτρα τα οποία έχουν στόχο να αυξήσουν την αποδοτικότητά σου.

Πάμε στα βασικά: θα βρεις τον μήνα χωρισμένο σε βδομάδες και την κάθε βδομάδα σε μέρες και την κάθε μέρα σε ώρες, όπως πολύ σωστά μάντεψες. Επειδή είμαστε και κοινωνικά όντα και οι δημόσιες σχέσεις είναι βασικές, φρόντισα κάθε μέρα να έχει και το εορτολόγιό της (τα πιο συχνά ονόματα, τουλάχιστον). Πακετάκι πηγαίνει και ένα ειδικό σημείο όπου μπορείς να γράψεις ποιος έχει γενέθλια εκείνη τη μέρα. Αν όχι δώρο, ευχές τουλάχιστον πρέπει να δώσεις.

Παρακάτω, τώρα, σε όσα κάνουν αυτό το ημερολόγιο διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Στις επόμενες σελίδες θα βρεις κάποια κείμενα με βασικές οδηγίες για πράγματα όπως η στοχοθεσία, πώς να βάζεις προτεραιότητες, πώς να οραματιστείς τη χρονιά σου- γιατί όχι και τη ζωή σου, και φυσικά πώς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για όλα όσα καταφέρνεις. Εκτός από αυτά τα θεωρητικά θα έχεις και την πρακτική βερσιόν σε εβδομαδιαία βάση. Όταν αρχίζει ο μήνας έχεις το γενικότερο πλάνο σου- τι στόχους έχεις, ποιες είναι οι δουλειές που έχουν προτεραιότητα, πώς θα επιβραβεύσεις τον εαυτό σου.

Μετά μέσα στο δισέλιδο της εβδομάδας θα μπορείς να σημειώνεις τον στόχο σου και την αντίστοιχη επιβράβευση, ενώ υπάρχει και ειδικός χώρος όπου μπορείς να οργανώσεις τις δουλειές σου, αλλά ακόμα κι ένα μικρό to do list ανά μέρα- σιγά μη σ’ αφήσω χαλαρά! Είπαμε, θα οργανωθείς. Κάτω κάτω στη σελίδα, σου έχω αφήσει έναν κενό χώρο για να τον αξιοποιήσεις όπως σ’ αρέσει. Βάλε χρώμα στη ζωή και την εβδομάδα σου. Κάνε σχεδιάκια, μουτζούρες, κράτα σημειώσεις, βάλε κάποια υπενθύμιση ή άσ’ το κενό αν αυτό σου κάνει κέφι. Είναι καθαρά δικός σου χώρος έκφρασης.

Στο τέλος κάθε μήνα είναι που θα κάνεις τον απολογισμό σου: πήγαν τα πράγματα όπως τα περίμενες; Αν ναι, μπράβο! Πώς επιβράβευσες τον εαυτό σου; Πήγαν διαφορετικά; Τι έφταιξε; Να θυμάσαι, οι αποτυχίες μας είναι το μπάζωμα για να χτίσουμε ένα υπέροχο οικοδόμημα- το μέλλον μας. Οπότε, βρες τι πήγε λάθος και απέφυγε το την επόμενη φορά που θα δοκιμάσεις τον συγκεκριμένο στόχο. Εννοείται ότι και στο τέλος του χρόνου θα κάνεις το ίδιο για τη χρονιά που πέρασε.

Τέλος, θα βρεις κάποιες λίστες που έφτιαξα για σένα, για να οργανώσεις τα χόμπι σου και τα όνειρα σου: λίστες βιβλίων που θέλεις να αγοράσεις ή να διαβάσεις, ταξίδια, ταινίες και φυσικά μπορείς να προσθέσεις ό,τι άλλο θέλεις! Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη. Η οργάνωση- κι η ζωή- χωρίς φαντασία δεν έχει ενδιαφέρον και πλάκα. Βάλε τη δική σου πινελιά σε αυτό το ημερολόγιο. Και να θυμάσαι…

 

Εσύ το ονειρεύεσαι.

Μαζί το οργανώνουμε.

Εσύ το πραγματοποιείς.

Μπορείς να αγοράσεις το Ημερολόγιο 2020 εδώ: https://iwrite.gr/bookstore/calendar2020/