Περνάμε και μόνοι μας καλά!

You are currently viewing Περνάμε και μόνοι μας καλά!
pername kai monoi mas kala

Μην σε τρομάζει η μοναχικότητα σου. Εκμεταλλεύσου την! Δοκίμασε νέα πράγματα που σε γεμίζουν και σε εκφράζουν. Και μόνοι μας μπορούμε να περάσουμε καλά και δεν είναι καθόλου κακό!

Πολλές φορές πέφτουμε στην παγίδα του «Μόνος να το κάνω;» ή  «Μόνη μου να πάω στην εκδρομή;». Και η απάντησή μου είναι, «ναι, γιατί;».

Ναι, παιδιά, γιατί ο εαυτός μας είναι η καλύτερη παρέα. Και είναι και ο μακροβιότερος φίλος που θα έχουμε. Γιατί ναι, πρέπει να είμαστε φίλοι με τον εαυτό μας. Δεν είπα να είναι ο μοναδικός μας φίλος, αλλά να είναι οκ να περάσουμε και λίγο χρόνο τα «δυο» μας. Πώς γίνεται αυτό αν δεν το κατέχουμε; Με δουλειά με τον εαυτό μας- κι έναν ψυχολόγο για καλύτερη καθοδήγηση. 

Αφού μάθουμε να κάνουμε καλή παρεούλα στον εαυτό μας πρέπει και να το εξελίξουμε σιγά σιγά. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που θα βρεθούμε μόνοι. Σ’ ένα νέο ξεκίνημα, σε μια νέα πόλη και σε μία νέα κατάσταση όπως είναι η καραντίνα- που άλλο κακό να μη μας βρει Παναγία μου… λέμε τώρα. Εφόσον, λοιπόν, υπάρχουν όλα αυτά τα ενδεχόμενα, θα πρέπει κάτι να κάνουμε. Καλό το μέσα, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες να κάνουμε εκεί έξω. 

Ας δούμε, λοιπόν, τι μπορεί να γίνει. Το πιο απλό είναι να βγούμε να περπατήσουμε λίγο μόνοι, να ακούσουμε και λίγη μουσική. Ένα άλλο είναι να πάμε για ένα σινεμά ή ένα θέατρο. Και μετά να πάμε για έναν καφέ ή ένα φαγητό μόνοι. Γιατί μ’ αυτή τη σειρά; Για να περιορίσουμε το πόσο άβολα θα νιώθουμε στη σκέψη ότι οι άλλοι μας βλέπουν μόνους. Στο περπάτημα είναι συνηθισμένο, στο θέατρο/σινεμά δεν κοιτάνε εμάς, αλλά στον καφέ; Τι γίνεται εκεί; 

Εκεί βρίσκουμε μικρά κι εύκολα τρικ για να έχουμε με κάτι να ασχοληθούμε. Ένα βιβλίο να διαβάσουμε, ή ένα τετράδιο για να γράψουμε. Όλα αυτά σ’ ένα καφέ που μας αρέσει ή σ’ ένα καφέ που θέλουμε να πάμε για καιρό, αλλά δεν βρίσκουμε παρέα. Σιγά σιγά και σταδιακά, κι όλα θα γίνουν. 

Μετά, πάμε στα πιο «grande» πράγματα. Μάθε την πόλη σου! Θα μου πεις, δεν την ξέρω; Την ξέρεις, αλλά ξέρεις όλα τα event που γίνονται; Όλες τις εκδηλώσεις; Κι αν μένεις σε μια μικρή πόλη, σίγουρα υπάρχει κάποια μεγαλύτερη τριγύρω που όλο και κάτι θα γίνεται. 

Σεμινάρια, ομάδες, εκδρομές, πολιτιστικά. Ψάξε και βρες. Πολλές φορές λέμε ότι τίποτα νέο δεν συμβαίνει, όμως στην ουσία δεν έχουμε ψάξει αρκετά. Πηγαίνουμε στην εύκολη λύση που είναι μπροστά μας. Αν ψάξουμε μπορεί να βρούμε και διαμάντια!*

*Όπως το the croissant company by Tourlis

https://www.youtube.com/watch?v=kp6by2tzsDI

Ακολούθησε τις περιπέτειες μας εδώ !