Διαβάστηκε… αυτή η μάστιγα.

You are currently viewing Διαβάστηκε… αυτή η μάστιγα.
diavastike

Δεν υπάρχει λόγος να καθόμαστε σε μια σχέση, ή σε μια σχέση με το κινητό μας περιμένοντας, χωρίς να παίρνουμε αυτά που θέλουμε κι αυτά που μας αξίζουν. Θα βρεθεί ένας άλλος άνθρωπος να μας τα δώσει. Πάμε παρακάτω. 

Α! πριν πάμε παρακάτω, κάνε έναν κόπο κι πες, όμως αυτό που σε απασχολεί, καλά;

Κάποιος επέλεξε να σ’ αφήσει στο διαβάστηκε, κάποιος αποφάσισε να σε βάλει στο mute, κάποιος αποφάσισε να σ’ αγνοήσει μέχρι να μην έχει κάτι καλύτερο να κάνει. 

Κάποιος δεν ενδιαφέρεται αρκετά, λυπάμαι πολύ. 

Και συ μένεις και περιμένεις. Και περνάνε οι ώρες και οι μέρες κι ενδεχομένως περνάνε και οι ευκαιρίες. Κι εσύ περιμένεις την απάντηση. Και μετά κλαις. Και κατηγορείς τον εαυτό σου, γιατί δεν μπορεί εσύ θα έκανες κάτι. Και μετά θα βρίζεις τη μοίρα σου που σ’ έριξε σε μια τέτοια κατάσταση. Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες. 

Ναι, έχουμε περάσει όλοι από αυτή τη φάση, το θέμα είναι πώς το χειριζόμαστε. Όχι πάντα σωστά η αλήθεια είναι γιατί αυτά τα ρημάδια τα συναισθήματα δεν μπορείς πάντα να τα κουλαντρίσεις. Υπάρχουν, όμως, κάποια tips που μπορεί να ακολουθήσεις για να ξεκολλήσεις από τον εφιάλτη του διαβάστηκε.

Αρχικά, δες αν μπορείς να εντοπίσεις ένα μοτίβο στη συμπεριφορά του ατόμου. Είναι με όλους έτσι; Αν ναι, τότε δεν είναι κάτι που έκανες εσύ, απλώς έτσι κάνει με όλους. Είναι καλό αυτό, τώρα; Αν καταφέρνει και βγάζει συνεννόηση και έχει λειτουργικές σχέσεις με τους άλλους, μια χαρά. Αν εσένα δεν σου κάνει, πας παρακάτω. 

Φυσικά, και πολύ σωστά μάντεψες, το επόμενο είναι να βάλεις τα όρια σου. Να δεις τι θέλεις από αυτό το άτομο κι αν μπορεί να σου τα προσφέρει. Για να το μάθεις βέβαια αυτό, καλό είναι να εκφράσεις την επιθυμία σου. Διότι αν η επικοινωνία που έχετε μέχρι τώρα για σένα είναι προβληματική, αλλά για τον άλλον είναι το φυσιολογικό, γιατί έτσι κάνει με όλους, δεν θα ξέρει ότι εσένα σ’ ενοχλεί- κι όχι, κοινή λογική δεν υπάρχει. 

Αφού το ρωτήσεις και πάρεις με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την απάντηση σου πρέπει να δεις τι θα κάνεις. Αν είναι θετική και θέλει να βελτιωθεί, πάρα πολύ καλά. Αν πάρεις απάντηση, «sorry έτσι είμαι εγώ, δεν μπορώ να κάνω και πολλά άλλα» ή και μια διάθεση βελτίωσης που ποτέ δεν γίνεται πράξη πρέπει να σκεφτείς για ποιο λόγο μένεις σε μια τέτοια «σχέση» και γιατί στηρίζεσαι σε έναν άνθρωπο που προφανώς δεν μπορεί να σε στηρίξει. 

Οπότε τι θέλω από σένα; Να στείλεις ένα μήνυμα ή να κάνεις και μια κουβέντα από κοντά και να εξηγήσεις τι είναι αυτό που σε απασχολεί και να προτείνεις μια εναλλακτική- τύπου δεν μιλάμε όλη μέρα, οκ, ένα καλημέρα κι ένα καληνύχτα, να το λέμε; Και αφού το στείλεις το μήνυμα ή κάνει τη συζήτηση, θέλω να συνεχίσεις την καθημερινότητά σου και να απλώς να παρατηρείς αντιδράσεις. Μέσα σου να έχεις έτοιμα τα δύο σενάρια που είπαμε πιο πάνω και φυσικά να είσαι σε ετοιμότητα να κάνεις πράξη ένα από τα δύο. 

https://www.youtube.com/watch?v=oIfuZPxW9ZE

Ακολούθησε τις περιπέτειες μας εδώ !