Κλειστήκαμε στο ασανσέρ- και τώρα;

You are currently viewing Κλειστήκαμε στο ασανσέρ- και τώρα;
kleistikame sto asanser kai tora

Και τώρα, βάλε λογική και δες τα πράγματα αντικειμενικά. Κάποιος θα έρθει να σε σώσει. Πήρες τηλέφωνο το 199, σωστά;

Η κλειστοφοβία και μάλιστα το να κλειστείς σε ένα ασανσέρ είναι κάτι που πανικοβάλει πάρα πολλά άτομα. Οι διάφορες ταινίες και σειρές που έχουν κάνει τέτοιες σκηνές δεν έχουν βοηθήσει καθόλου την κατάσταση. Αλλά εμείς δεν πρέπει να μένουμε μόνο σε αυτά που ξέρουμε από το Hollywood, ναι; Γιατί τότε θα πρέπει να πιστέψουμε και σε χιλιάδες άλλα πράγματα που δεν υπάρχουν πραγματικά, ναι; 

Ωραία. Τώρα θα μου πεις ότι μπορεί να έχεις εμπειρίες από τα παλιά. Οκ, αλλά τώρα δεν είσαι το παιδί που ήσουν. Είσαι ένα ενήλικο άτομο, μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου και μέχρι ένα σημείο να σκεφτείς λογικά. Οπότε δεν συγκρίνουμε το τότε με το τώρα και πάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τώρα.

Αρχικά πάρε βαθιές ανάσες και προσπάθησε να ελέγξεις την αναπνοή σου- πώς μάθαμε να το κάνουμε στις κρίσεις πανικού; Έτσι. Πάμε τώρα να βάλουμε μπροστά τη λογική μας. Είσαι σε ένα σταθερό μέρος, που πιθανότατα μπορεί να έχεις γυρίσει στο ισόγειο, με εξαερισμό, φως και αρκετό χώρο να κάτσεις κάτω και να προσπαθήσεις να ηρεμήσεις. Άρα δεν κινδυνεύεις. Είπαμε τα χολλιγουντιανά τα αφήνουμε στην άκρη.

Τώρα, χτύπα μερικές φορές την πόρτα, πάτα το κουδούνι του κινδύνου (αγνοώντας το όνομά του) και πάρε τηλέφωνο την πυροσβεστική και κάποιον δικό σου. Ωραία, ενημέρωσες όσους μπορούσες να ενημερώσεις. Οπότε τώρα κάθεσαι και περιμένεις, δεν έχεις και πολλά να κάνεις. 

Οδήγησε τις σκέψεις σου σε ευχάριστα πράγματα. Διακοπές, φαγητό, βόλτες, όμορφες στιγμές γενικότερα. Φέρ’ τες στο μυαλό σου και προσπάθησε να τις δεις με όσες περισσότερες λεπτομέρειες γίνεται. Αυτό θα σε κάνει να ξεχαστείς για λίγο. Αν το κινητό σου έχει σύνδεση στο ίντερνετ, bingo, μπορείς να σερφάρεις και να ξεχαστείς με διάφορα. Μπορείς για παράδειγμα, να δεις όλα τα βιντεάκια του «Ξετρέλανέ με», ή να ακούσεις το καταπληκτικό podcast του archaeostoryteller, θα γελάσεις και θα μάθεις πράγματα. 

Γενικά προσπάθησε να βάλεις μπροστάρη τη λογική σου και στη συνέχεια να στείλεις τη σκέψη σου σε κάτι όμορφο και θετικό. Να κάνεις το μυαλό σου να ξεφύγει. Δεν φτιάχνουμε σενάρια δικά μας και ούτε υιοθετούμε σενάρια τρόμου που έχουμε ακούσει. Σε λίγο θα έρθει η πυροσβεστική και θα μας ανοίξει.

Αν τώρα είναι μια μεγάλη φοβία που μας τυραννάει και επηρεάζει τη ζωή μας, ε, καλό είναι να περάσουμε κι από το γραφείο ενός ψυχολόγου για να το δουλέψουμε λίγο παραπάνω.

https://www.youtube.com/watch?v=kQC7M3bjRsA

Ακολούθησε τις περιπέτειες μας εδώ !