Είμαι ό,τι φοράω- κι όχι μόνο. 

You are currently viewing Είμαι ό,τι φοράω- κι όχι μόνο. 
eimai oti forao emfanisi

Το τι φοράμε είναι έκφραση του εαυτού μας. Είναι κομμάτι της ταυτότητάς μας και πρέπει να μας εκφράζει. Δεν είμαστε, όμως, μόνο αυτό.

Δεν χρειάζεται να μένουμε παγιδευμένοι σ’ ένα look απλώς και μόνο επειδή μας εκφράζει λίγο παραπάνω. Πρέπει να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε. 

Αυτό το θέμα, να σας πω την αλήθεια, το είχα κι εγώ. Ειδικά στην αρχή της καριέρας μου σαν ψυχολόγος, όταν ξεκίνησα να κάνω κάποιες συνεντεύξεις και κάποιες εμφανίσεις. Έπρεπε να είμαι σοβαρός, με συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα… και φυσικά αυτό έδινε μια τελείως διαφορετική εικόνα από αυτή που είχα μέσα στη συνεδρία και στην καθημερινότητά μου.

Ναι, φυσικά το επάγγελμά μας είναι ένας από τους πολλούς ρόλους που έχουμε να παίξουμε στη καθημερινότητά μας, αλλά κάθε ρόλος προσαρμόζεται. Όταν άρχισα να χαλαρώνω και να φοράω ρούχα που μου άρεσαν περισσότερο και να είμαι λίγο περισσότερο ο εαυτός μου, απολάμβανα τα πάντα περισσότερο και νομίζω είχε μεγαλύτερο αποτέλεσμα στην ίδια τη δουλειά μου και πώς αυτό περνούσε στον κόσμο. 

Ο τρόπος που ντυνόμαστε και συμπεριφερόμαστε είναι, είπαμε, τρόπος έκφρασης. Αν κάνουμε μια μόνιμη λογοκρισία για τον όποιο λόγο, ασκούμε λογοκρισία στην ίδια έκφραση του εαυτού μας. Ναι οκ, το δίνω υπάρχουν κάποιοι ενδυματολογικοί κώδικες και κάποια στεγανά που καλό είναι να τα ακολουθούμε κάποιες φορές. Μπορούμε όμως, να βρίσκουμε τρόπους να τα φέρνουμε λίγο προς τα νερά μας. Αυτά κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους.

Στην προσωπική μας ζωή, στον προσωπικό μας χρόνο, όμως, κανείς δεν μπορεί να μας κάνει κουμάντο. Κανένας δεν μπορεί να μας βάλει κανόνες. Ο ένας και μοναδικός κανόνας είναι να είμαστε ο εαυτός μας. Δεν ακούμε τις γνώμες των άλλων, παρά μόνο αν τις ζητήσουμε. Που και πάλι, εμείς θα αποφασίσουμε στο τέλος τι θα κάνουμε. 

Ο καθένας έχει τη γνώμη του και μπορεί να προσπαθήσει να μας την επιβάλει. Εκεί αν δεν καταλαβαίνει τα όρια που βάζουμε, τότε πάμε παρακάτω και σταματάμε να δίνουμε σημασία στην γνώμη του. Ακούμε μόνο τον εαυτό μας. Σε όλους μπορεί να μην αρέσει κάτι που φοράει κάποιος άλλο- και είναι οκ. Είναι καθαρά θέμα γούστου. Το να γίνουμε κακιασμένοι, επιθετικοί και να κουνάμε το δάχτυλο, είναι βασικά ανούσιο και αχρείαστο. 

You do you, λένε οι Αμερικάνοι, κι έτσι είναι. Εσύ αποφασίζεις για τον εαυτό σου κι εσύ φτιάχνεις τον εαυτό σου. Όλοι οι άλλοι έρχονται δεύτεροι, και η γνώμη που πραγματικά πρέπει να μετράει για σένα, είναι η δική σου. 

https://www.youtube.com/watch?v=0qU14xbBCYk

Ακολούθησε τις περιπέτειες μας εδώ ! και φυσικά… αυτό δεν είναι το finale! Stay tuned 😉