Εν σώματι… υγιεί!

You are currently viewing Εν σώματι… υγιεί!
frontise to soma soy

Φρόντισε το σώμα σου, για τους σωστούς λόγους!

 

Υγιεί λέμε… όχι instagrmable! Να νιώθουμε άνετα με το σώμα μας, αλλά όχι να επιβαρύνουμε την υγεία μας. Στην τελική να έχουμε το σώμα που θέλουμε και με το όποιο νιώθουμε άνετα εμείς. Κανένας άλλος δεν έχει λόγο πάνω στο σώμα μας, εκτός από εμάς!

Παρόλο που είναι στο μυαλό μας όλο το χρόνο, η εικόνα του σώματός μας γίνεται πιο σημαντική και βγαίνει πιο έντονα στην «επικαιρότητα» το καλοκαιράκι. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν ασχολούμαστε με το σώμα μας συνέχεια. Το θέμα είναι ότι μπορεί να το κάνουμε για τους λάθος λόγους, με τους λάθος τρόπους.  

Και οι λόγοι είναι… για να μοιάσουμε στα κορμιά που υπάρχουν στα social media. Και να λέγαμε για τα κορμιά που χτίστηκαν με κόπο και θυσίες πάει κι έρχεται, αλλά όταν θέλουμε να μοιάσουμε στις βελτιστοποιημένες εικόνες που απολαμβάνουν την μαγεία του photoshop τότε το πράγμα αλλάζει.

Κι αλλάζει γιατί θέλουμε να φτάσουμε έναν στόχο που δεν είναι εφικτός γιατί δεν είναι πραγματικός, αλλά προϊόν διορθωτικών κινήσεων- είτε υπολογιστή, είτε νυστεριού. Οπότε προσπαθούμε, κάνουμε ακραίες κινήσεις που και πάλι μπορεί να μην έχουν το αποτέλεσμα που θέλουμε οπότε απογοητευόμαστε κι αυτό μας παίρνει από κάτω. Νιώθουμε που νιώθουμε ήδη χάλια, έρχεται αυτό και γίνεται ακόμα χειρότερο. 

Φροντίζω τον εαυτό μου σημαίνει αρχικά αγαπώ κι αποδέχομαι τον εαυτό μου. Αποδέχομαι αυτό που είμαι δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να προσπαθήσω για το κάτι καλύτερο. Ίσα ίσα είναι η καλύτερη βάση για να εξελιχθώ και να φτάσω σε ένα ακόμα καλύτερο επίπεδο.

Και κάπου εδώ πρέπει να μπει ένα ακόμα όριο σε αυτά που λαμβάνω από τους γύρω μου. Ο κόσμος είναι κακός και λέει πολλά κι όλο και κάποιος θα βρεθεί να μας πει τη γνώμη του για μας χωρίς να τη ζητήσουμε. Και πολύ συχνά αυτή η γνώμη είναι αρνητική. Εμείς γιατί να την πάρουμε μέσα μας και να της δώσουμε σημασία; Βάζουμε ένα όριο στον εαυτό μας για να μην επιτρέπει την είσοδο στους haters  και ένα ακόμα όριο στον απέναντί μας εξηγώντας ωραία και καλά ότι η γνώμη είναι σαν… τον πισινό μας- όλοι έχουμε αλλά δεν το τρίβουμε στη μούρη του άλλου (κλεμμένη ατάκα, αλλά με φοβερό νόημα). Αν στραβώσει, στράβωσε. Δεν πειράζει. Από το να αμφισβητούμε εμείς την εμφάνισή μας και να στεναχωριόμαστε, ας στεναχωρηθεί εκείνος. Άλλωστε να θυμάσαι ότι δεν είσαι εσύ υπεύθυνος για τα συναισθήματα του άλλου.

Ναι, αγαπάμε το σώμα μας, ναι, φροντίζουμε το σώμα μας και ναι, είναι απόλυτα οκ να είμαστε ο εαυτός μας. Δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν και ζούμε όσο πιο υπέροχα γίνεται… αφιλτράριστα. 

https://www.youtube.com/watch?v=i4q5RIbYHeY

Ακολούθησε τις περιπέτειες μας εδώ !